14. augustus 2019
Voor de zomer van 2019 is het nieuwe pensioenstelsel akkoord bevonden. Voordat de discussie hierover losbarst, hierbij de belangrijkste wijzigingen uit het pensioenakkoord nog een keer opgesomd. Wat betekenen de voorgenomen pensioenwijzigingen voor u? Als onafhankelijk financieel planner bespreek ik de gevolgen met u.
03. juli 2019
Wie ook tijdens zijn pensioen voldoende geld wil hebben, kan nu aan drie knoppen draaien: Blijven werken en zorgen voor inkomen. Zorgen voor minder uitgaven. En zorgen voor rendement. Wie het grondig wil aanpakken, kan het beste een financiële planner in de arm nemen. Ik kom graag met jullie in contact om samen een oplossing op maat te maken.
28. juni 2019
Als u eigenaar bent van een woning belast met een hypothecaire lening, is het belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat de overheid kritisch kijkt naar het prijskaartje van de belastingvoordelen voor de eigen woning. Als financieel planner kijk ik samen met u wat dit voor uw totale financiële plaatje betekent.
28. mei 2019
Vrouwen en geld. Is er verschil in de manier waarop vrouwen met geld omgaan en hoe mannen dat doen? En als dat zo is, wat kun je daar als vrouw van leren? En als man?
20. mei 2019
Op 27 mei as is Hanneke Wolff-Rierink één van de sprekers bij het eerste FD Persoonlijk Live event. Het magazine komt tot leven. Ontmoet de makers en columnisten, ervaar bekende rubrieken, zit eerste rang bij live interviews en ontdek hoe verhalen zich ontvouwen. Hanneke is spreker bij de de workshop sessie Werk & Geld.
01. mei 2019
Hoeveel geld heb je zelf de komende jaren nodig? Maak dit inzichtelijk, dan weet je of er ruimte is om te schenken aan kinderen en kleinkinderen. En denk aan de mogelijkheid van een doorgeefschenking. Grootouders aan kinderen en daarna kinderen aan kleinkinderen. Dan ligt straks bij de 18e verjaardag een mooi studiekapitaal klaar.
13. maart 2019
Bij het openen van een spaarrekening voor uw kind, let u waarschijnlijk op de rente. Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld wat er met het geld gebeurt als uw kind 18 wordt. Veel ouders, grootouders en andere familieleden zetten geld opzij voor hun kind of kleinkind. Bijvoorbeeld voor een studie of andere opleiding, of om hem of haar een startkapitaal te geven bij het verlaten van het ouderlijk huis.
05. maart 2019
Studerende kinderen kosten geld. Ze zijn financieel nog niet zelfstandig en hebben extra kosten die hoog kunnen oplopen. Waar heb je als ouder van een student mee te maken?
26. februari 2019
Heeft u een huis met veel overwaarde? Een toenemend aantal bedrijven biedt verzilverproducten aan waarmee u deze overwaarde te gelde kunt maken. Een mooie aanvulling op je pensioen?
23. februari 2019
De tijd rondom het doen van je aangifte inkomstenbelasting is een goed moment om je financiële toekomst in kaart te brengen. Je bent toch bezig met alle gegevens. Als onafhankelijk gecertificeerd financieel planner heb ik een integrale aanpak : ik breng je toekomst in kaart door alle zaken mee te nemen zodat je weet waaraan je toe bent, nu en voor langere termijn.

Meer weergeven