07. juli 2020
Wat was ook alweer de achterliggende reden en waar wil men naar toe met vernieuwing van het pensioenstelsel in Nederland? In dit artikel een opsomming van de hoofdlijnen van het pensioenakkoord. Het is belangrijk om de komende jaren de stelselwijziging nauwlettend te volgen om te kunnen monitoren wat voor elke individuele pensioengerechtigd zal veranderen en in hoeverre het financieel plan bijsturing nodig heeft om lange termijn doelstellingen te blijven realiseren.
13. mei 2020
Ik werkte mee aan een artikel in FD Persoonlijk Magazine van Jasperien van Weerdt: De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid. Schiet niet in de paniekstand, maar maak slimme keuzes. Twee financieel planners geven tips. Neem bijvoorbeeld geregeld je financiële planning onder de loep, ook buiten de coronacrisis.
31. maart 2020
Vijf stappen voor een financiële voorjaarsschoonmaak. Voor het optimaliseren van je financiën. Veel uit deze stappen kunt u wellicht zelf. Als onafhankelijk financieel planner kan ik u helpen om nog meer te halen uit uw financiële voorjaarsschoonmaak en door het proces van financiële planning ondersteun ik u graag met het verkrijgen van financiële rust en het maken van passende en wijze beslissingen voor de nabije en wat verdere toekomst.
18. maart 2020
Om miljonair te worden is het werken, heel hard werken. Er zijn drie factoren die je kan beïnvloeden: arbeid, uitgaven en rendement. Zoek balans tussen wat er binnenkomt en wat er uitgaat en maak een financieel plan. Hou je eraan. Bezoek een onafhankelijk financieel planner, die kijkt over je schouder mee en zorgt dat je je aan je plan houdt.
01. november 2019
Wanneer heb je genoeg geld? Dat hangt van vele factoren af. Het belangrijkste is dat je inzicht krijgt in je financiën en daarna bepaalt wat je wensen zijn. Laat een onafhankelijk financieel planner over je schouder meekijken: dat ondersteunt en brengt nieuwe ideeën en oplossingen.
21. september 2019
Je hebt een gezin, je kinderen zijn nog jong. En dan gaat je partner dood. Het is de vraag of je het dan financieel redt, want het partnerpensioen is veel lager dan mensen verwachten. De kans dat dertigers en veertigers overlijden is klein. Maar als het gebeurt is de impact enorm. Een financieel plan zorgt voor inzicht en brengt oplossingen om die impact financieel te dempen.
27. augustus 2019
Een studie of woning betalen voor een (klein)kind is een veelvoorkomende wens bij (groot)ouders. In feite is het een voorschot op de erfenis. Schenk echter pas als je voor jezelf hebt berekend hoeveel geld je nodig hebt om voor de komende tijd je gewenste levensstandaard te houden. En, bedenk waarom je wilt schenken.
14. augustus 2019
Voor de zomer van 2019 is het nieuwe pensioenstelsel akkoord bevonden. Voordat de discussie hierover losbarst, hierbij de belangrijkste wijzigingen uit het pensioenakkoord nog een keer opgesomd. Wat betekenen de voorgenomen pensioenwijzigingen voor u? Als onafhankelijk financieel planner bespreek ik de gevolgen met u.
03. juli 2019
Wie ook tijdens zijn pensioen voldoende geld wil hebben, kan nu aan drie knoppen draaien: Blijven werken en zorgen voor inkomen. Zorgen voor minder uitgaven. En zorgen voor rendement. Wie het grondig wil aanpakken, kan het beste een financiële planner in de arm nemen. Ik kom graag met jullie in contact om samen een oplossing op maat te maken.
28. juni 2019
Als u eigenaar bent van een woning belast met een hypothecaire lening, is het belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat de overheid kritisch kijkt naar het prijskaartje van de belastingvoordelen voor de eigen woning. Als financieel planner kijk ik samen met u wat dit voor uw totale financiële plaatje betekent.

Meer weergeven