Scheidingsbegeleiding

Financiële afwikkeling

Een groot deel bij een (echt)scheiding gaat over de financiële afwikkeling van de scheiding èn over die gevolgen voor de periode daarna. Daarbij komt veel rekenwerk kijken met de daarbij behorende fiscale en financiële aspecten. Het gaat er bij scheidingen om dat een oplossing wordt gevonden voor de toekomst, zodat op alle vlakken (emotioneel, juridisch, financieel en fiscaal) een verantwoorde en te accepteren nieuwe situatie kan ontstaan.

 

Passende oplossing

Als financieel planner kan ik met mijn expertise en ervaring in mogelijkheden voor u denken. Of u nu gezamenlijk bij mij langs komt of apart, een deeladvies nodig heeft of een financieel vraagstuk heeft in uw scheidingsprocedure bij uw (gezamenlijke) advocaat: ik zorg voor een passende oplossing. Indien gewenst begeleid ik u ook bij de praktische uitvoerbaarheid. Onderdeel van mijn dienstverlening is tevens de wijze waarop de aangifte inkomstenbelasting in het jaar van de scheiding moet worden gedaan.

 

Omdat bij ontbindingen van huwelijken een advocaat altijd nodig is (bij geregistreerd partnerschap en samenwoners kan een notaris volstaan) werk ik regelmatig samen met familierecht advocaten. Indien nodig breng ik u  in contact met een bij u passende familierecht advocaat.

 

Financieel adviseur bij scheidingen

Voor begeleiding bij uw scheiding ben ik als uw financieel adviseur het kompas waarop u kunt rekenen.